Gebed voor een beter lot van het Oekraïense volk.

Almachtige, onsterfelijke God, Vader van onze Heer Jezus Christus! U bent verschrikkelijk in Uw toorn, maar oneindig goed in Uw barmhartigheid! U stuurt zware toleranties en zwaar lijden op ons zondige menselijke ras.

Je hebt zoveel geduld naar onze mensen gestuurd dat onze ouders ze niet kenden. We moeten hard werken om de kost te verdienen. Wij geloven en hopen dat U die moeilijke bekentenissen tot het menselijk ras stuurde als een ervaring, niet als een straf.

U stoot uw zondige zonen niet af, u keert uw heilige gelaat niet af van hun bestemming, omdat u niet de dood van de zondaar wilt, maar zijn bekering en redding.

Daarom hopen we dat al het lijden dat we in het leven moeten doorstaan ​​uit Uw barmhartige wil, voor ons welzijn wordt toegestaan. Wij geloven en hopen dat we door berouw, oprecht gebed en oprechte aanvaarding van de meest heilige mysteries in staat zullen zijn om de tijd van ervaring en geduld te verdienen, om met een barmhartig oog naar uw kinderen te kijken, om hen in staat te stellen met genade te volharden in de de armoede van dit leven en de almachtige maakten een einde aan ons geduld.

Met het kostbare bloed van uw Zoon willen we alle zonden van onze ouders en broers goedmaken. Door de handen van onze priesters bieden wij U het bloedeloze offer van de Heilige Eucharistie aan, dat de herhaling en het herstel is van de kruisiging van uw Zoon en God, onze Verlosser Jezus Christus.

Aanvaard dit verzoeningsoffer voor alle zonden van de mensen, aanvaard onze gebeden om barmhartigheid en uw heilige genade.

Heb medelijden met allen die lijden. Geef hun de genade om geduldig een bitter lot te ondergaan en door geduld het voorrecht te verdienen van lijden en overwinning in dit sterfelijke leven en de gelukzaligheid van de eeuwigheid. Amen.