Beste lezer, beste bezoeker van deze blog,

Beste vrienden en parochianen van de UGCC parochie van St. Jan de Doper in Waterschei,

We leven op dit ogenblik in moeilijke en onzekere tijden, en in tijden van aanpassing aan de noodzakelijke isolatiemaatregelen tegen de coronavirusinfectie. Er bestaat nog geen geneesmiddel tegen de nieuwe coronavirus en daarom zijn we verplicht om de quarantainemaatregelen op te volgen. Daarbij komt nog dat deze ziekte zeer dodelijk is voor de mensen op leeftijd, en dat zijn de meeste leden van onze parochie. De anderen, jongere leden, reizen vaak naar hun dorpen, en kunnen daar de virus verspreiden, in een land dat absoluut niet is voorbereid om deze dodelijke epidemie op te vangen. Toch kunnen we op een veilige manier gebruik maken van de technologie om ons verbonden te voelen met elkaar en met de andere leden van onze Kerk. Patriarch Mgr. Svjatoslav Shevchuk heeft ons aangeraden om thuis te blijven, zolang de epidemie duurt, en gebruik te maken van deze communicatie weg. Hier beneden worden enkele e-adressen meegedeeld die u kunt gebruiken om de liturgieën te volgen en om u geestelijk te voeden. Denk er ook aan dat iedere avond, als de kerkklokken luiden, we ons samen in gebed verenigen en het” Onze Vader” bidden. Beste lezer, denk niet enkel aan uzelf, maar ook en vooral aan uw naaste, want die zult ge later nodig hebben. Blijf thuis en help mee om zo gezamenlijk de epidemie te bestrijden.

Hier enkele adressen met nieuwsberichten, opgenomen en live liturgieën e.d.

www.ugcc.ua ( Algemene site van onze kerk – Kyiv )

www.ugcc.fr ( Bisdom Frankrijk – Benelux – Zwitserland. – Parijs )

www.zarvanytsya.org ( Bedevaartsoord – Ternopil )

www.ugcc.km.ua ( Bisdom Kamjanetsk – Chmelnytskyj )